Universatil template, by 55thinking

З чудо-тіста й чудо–виріб, бо хліб усьому голова

28 вересня 2016 року відбувся відкритий урок виробничого навчання в групі К-34, майстер виробничого навчання Тузінська Ольга Михайлівна. Тема уроку важлива, бо без виробів з тіста не обходиться жодне застілля.


Докладніше...

Зірвали шквал оплесків

17 вересня жителі нашого міста традиційно святкують чудове свято -  День міста. Виступали прославлені митці, вокальні та танцювальні колективи. В урочистому концерті також  взяли участь і учасники зразкового театру моди...


Докладніше...

День здоров’я - 2016

Весело, під музичний супровід, у Богуславському вищому професійному училищі сфери послуг пройшло  традиційне учнівське свято «День здоров’я».  Цього року  захід проходив 13 вересня на спортивному майданчику навчального закладу.


Докладніше...

Районна спартакіада

«Вище, далі, сильніше» – саме цього олімпійського девізу дотримувалися учасники районної спартакіади присвячені Дню фізичної культури і спорту, що пройшло минулої  суботи на стадіоні «Колос».


Докладніше...
1234

Методична комісія викладачів та майстрів в/н з професій "Кухар", "Кондитер"

Увага! Відкрито в новому вікні. PDFДрук

Методична комісія майстрів виробничого навчання та викладачів спецдисциплін за професією «Кухар; кондитер»

 

Голова методкомісії

Зінова Лариса Олександрівна

Освіта – вища.

Посада – викладач спецдисциплін.

Педагогічний стаж – 11 років.

Педагогічне кредо: "Життя прожить, не поле перейти".

Методична проблема: Дотримання принципів толерантності у взаємовідносинах педагога з учнями.

Заохочення і нагороди: Подяка. Грамота учасника обласного конкурсу фахової майстерності за професією «Кондитер».

 

 

 

Тузінська Ольга Михайлівна

Освіта – вища.

Посада – майстер виробничого навчання.

Педагогічний стаж – 37 років.

Педагогічне кредо: "Вчити, щоб навчити".

Методична проблема: Формування міжособистісної толерантності на уроках виробничого навчання.

Заохочення і нагороди – Грамота Міністерства освіти і науки України 1983 р. 2007 р.

 

 

 

Сироїд Наталія Василівна

Освіта - середньо-спеціальна.

Посада – майстер виробничого навчання.

Педагогічний стаж – 13 років.

Педагогічне кредо: "До знань через тести".

Методична проблема: Професійна культура і міжособистісна толерантність як складова в роботі кухаря, кондитера.

Заохочення і нагороди – Грамота Міністерства освіти і науки України.

 



Коломієць Людмила Миколаївна

Освіта – базова вища.

Посада – майстер виробничого навчання.

Педагогічний стаж – 11 років.

Педагогічне кредо: "Щоб мати право вчити інших, потрібно постійно вчитись самому"

Методична проблема: толерантність як запорука успіху в роботі трудового колективу.

Заохочення і нагороди – Грамота Головного управління освіти і науки Київської обласної держадміністрації. Подяка географічного факультету Київського національного університету ім. Т.Г. Шевченка. Диплом учасника обласного конкурсу фахової майстерності за професією «Кухар».

 

 

 

Фесак Юлія Петрівна

Освіта - середньо-спеціальна.

Посада – майстер виробничого навчання.

Педагогічний стаж – 16 років.

Педагогічне кредо: "Ніколи не зупинятися на досягнутому в професійному розвитку".

Методична проблема: Міжособистісна толерантність як один з елементів професійної етики.

Заохочення і нагороди – Лауреат Державної премії в галузі науки і освіти. Грамота Міністерства освіти і науки України.

 

 

 

Шульга Тетяна Миколаївна

Освіта – вища.

Посада – майстер виробничого навчання.

Педагогічний стаж – 8 років.

Педагогічне кредо: "Здорове, привабливе та якісне харчування".

Методична проблема: Формування толерантності як професійно значущої якості особистості шляхом проектної діяльності на уроках з організації виробництва громадського харчування.

Заохочення і нагороди -Подяка.

 

 

Карташова Наталія Іванівна

Освіта – вища.

Посада – викладач охорони праці.

Педагогічний стаж –  21 рік.

Педагогічне кредо: "Життя прекрасне - не варто розмінюватись на дрібниці".

Методична проблема: Актуальність дослідження професійної орієнтації.

Заохочення і нагороди: Грамота управління освіти і науки  Київської облдержадміністрації - 2007 р. Грамота Міністерства освіти і науки України.

 

 

Ясенова Тетяна Олександрівна

Освіта – вища.

Посада – викладач спецдисциплін.

Педагогічний стаж – 26 років.

Педагогічне кредо: "Жити, як горіти, а не тліти".

Методична проблема: Толерантність як запорука успіху в системі "педагог-учень".

Заохочення і нагороди: Грамота Головного управління освіти і науки  Київської облдержадміністрації - 2010 р. Подяка Київської облдержадміністрації - 2010 р..

 

 

 

Тржицинська Алла Миколаївна

Освіта – вища.

Посада – викладач спецдисциплін.

Педагогічний стаж – 3 роки.

Педагогічне кредо: "Мати мрію та мету, вірити в себе, не помічати перешкод і сміливо йти вперед".

Методична проблема: Засоби формування толерантності як професійно значущої якості особистості на уроках приготування їжі з основами товарознавства.

 

 

 

 

Зінова Марина Сергіївна

Освіта – середня-спеціальна. Навчається в Київському національному університеті харчових технологій.

Посада – майстер виробничого навчання.

Педагогічний стаж – 3 роки.

Педагогічне кредо: "Людина в цьому світі повинна навчатися, творити, пізнавати, мріяти, любити".

Методична проблема: Система роботи майстра по формуванню у підлітків професійної культури поважного ставлення до споживачів послуг закладів ресторанного господарювання.

 

 

Безсмертна Тетяна Михайлівна

Освіта – вища.

Посада – майстер виробничого навчання.

Педагогічний стаж – 8 років.

Педагогічне кредо: "Треба любити те, що робиш і йти вперед крок за кроком".

Методична проблема: Груповий метод організації навчання як спосіб формування міжособистісної толерантності в учнів на уроках виробничого навчання.

 

 

 

Звіт про проведену роботу методичної комісії
за професіями «Кухар», «Кухар; кондитер» (2015-2016 н.р.)

До методичної комісії входять майстри та викладачі спец предметів з професії «Кухар; кондитер». Станом на 01.09.2015 р. комісія працювала у складі 11осіб:  Зінова Л.О. (викладач спецпредметів), Ясенова Т.О. (викладач спецпредметів), Карташова Н.І. (викладач охорони праці), Тржцинська А.М. (викладач охорони праці), Коломієць Л.М.(майстер в/н), Зінова М.С.( майстер в/н), Сироїд  Н.В.( майстер в/н),  Тузінська О.М. (майстер в/н), Фесак Ю.П. (майстер в/н), Шульга Т.М. (майстер в/н), Безсмертна Т.М. (майстер в/н).

У 2015-2016 н. р., виходячи з училищної науково– методичної проблеми «Впровадження у навчально – виховний процес училища педагогіки толерантності, як системи формування і розвитку  в учнів професійно – значущих якостей особистості», методична комісія продовжує свою роботу над методичною проблемою «Толерантність, як невід’ємна риса професіонала».

Протягом навчального року було проведено 6 засідань методичної комісії, де розглядалися слідуючі питання:

  • Обговорення та затвердження плану роботи МК на 2015 - 2016 н. р.;
  • обговорення та затвердження змін до програми з предмету «Технологія приготування борошняних кондитерських виробів»;
  • обговорення та затвердження поурочно – тематичних планів уроків; графіків проведення відкритих уроків, майстер – класів та графіку проведення предметної декади кухарського мистецтва;
  • обговорення та затвердження планів роботи майстерень та кабінетів;
  • обговорення та затвердження завдань для проведення перевірочних контрольних робіт з спец предметів, завдань для написання письмових кваліфікаційних робіт та дипломних;
  • обговорення та затвердження  графіків проведення ДКА в групах К – 44, К – 26, К – 34;
  • обговорення умов чемпіонату з кулінарного та кондитерського мистецтва серед юніорів Києва та Київської області «Best Cook Fest»

06.10.2015р. відбулося пленарне засідання обласного методичного об’єднання, де приймали участь Зінова Л.О. та Коломієць Л.М. з проведенням майстер – класу на тему: «Святкові традиційні вироби з тіста в сучасному виконанні».

В рамках декади з кухарського мистецтва, яка проходила з 15 по 25 жовтня 2015 року, було проведено безліч заходів.

16.10.15 р. – проходила виставка стінгазет на тему: «Овочева фантазія». Участь у виставці газет приймали учні І та ІІ курсів.

19.10.15 р.  – майстер в.н. Фесак Ю.П. зацікавила учнів і дорослих, що були присутні на майстер-класі, своїм умінням працювати в стилі карвінгу, вирізавши оригінальну вазу із гарбуза.

20.10.15 р.  – майстер – клас провела Шульга Т.М, яка познайомила нас з новими напрямками оформлення страв у стилі «Фуд – арт».

«Фуд – арт» - це мистецтво творити малюнки з продуктів безпосередньо на посуді.

21.10.15 р.  – викладач  Ясенова Т.О. запросила та провела відкритий урок на тему: «Приготування супів». Урок проходив у вигляді брей – рингу, де брали участь учні групи К-24, які поділені на 3 команди: І команда – «Гарбузяники», ІІ команда – «Укроп», ІІІ команда – «Кулешики». Викладачем сформульовані завдання згідно теми, на які учні повинні були дати правильні відповіді, також враховувалася швидкість, щоб заповнити картки – завдання по темі. Урок був дуже цікавим, учні показали свої знання з теоретичної частини і по підсумках завдань І місце зайняла команда «Гарбузяники», адже вони набрали – 561бал, ІІ місце – команда «Кулешики» - 498 балів, ІІІ місце – команда «Укроп» - 300 балів. Особливо хочеться відмітити учнів команд, які набрали найбільшу кількість балів: Шнуренко Тетяна - 106 балів, Шрамченко Марта – 98 балів, Педченко Анна – 87 балів.

22.10.15 р.  – був  проведений майстер – клас майстром виробничого навчання Коломієць Л.М, яка розповіла і показала усім технологію приховування «кейк – попсів» з додаванням гарбуза.

23.10.15 р.  – учнями, майстрами та викладачами спецдисциплін була представлена виставка на тему: «Приготування страв української кухні з додаванням гарбуза». На виставці були різні страви та вироби, а саме: «Чизкейк з гарбузом», пиріг «Равлик» з гарбузовою начинкою, млинці з шоколадною глазур'ю, а також десерти, оформлені в стилі «Фуд – арт».

Стало традицією в майстрів та викладачів нашого училища ділитися досвідом та високою майстерністю проведення уроків як теоретичного, так і виробничого навчання.

26.02.2016 р. був проведений відкритий урок в групі К–26 з предмету «Технологія приготування їжі з основами товарознавства».  Урок на тему: «Приготування страв з січеної маси птиці» підготувала і провела викладач спецдисциплін  Зінова Лариса Олександрівна.

29.02.2016 р. молодим майстром виробничого навчання Зіновою Мариною Сергіївною в групі К-14 за професією «Кухар; кондитер» проведено відкритий урок за темою: «Приготування страв та гарнірів із смажених овочів».

15.03.2016 р. досвідченим майстром виробничого навчання Фесак Ю.П. був проведений відкритий урок у групі К - 44 на тему: «Приготування десертів».

05.04.2016 р. в місті Києві відбувся  Чемпіонат кулінарного і кондитерського  мистецтва серед юніорів Києва , Київської області  «Best Cook Fest» серед учнів ПТНЗ, де приймав участь  учень групи К – 26  Мороз Євген , який отримав  друге місце серед учасників і був нагороджений срібною медаллю.

22 березня 2016 року відбулося засідання атестаційної комісії. Атестацію проходили 3 члени методичної комісії. За рішенням атестаційної комісії присвоєно кваліфікаційну категорію «спеціаліст І категорії» викладачам  спецпредметів: Зіновій Ларисі Олександрівні,  Карташовій  Наталії Іванівні  та встановлено 10 тарифний розряд: Зіновій Марині Сергіївні, майстру виробничого навчання.

З 31травня по 03 червня 2016р. в м. Чернівці відбувся МІЖНАРОДНИЙ ЧЕМПІОНАТ З КУЛІНАРНОГО І КОНДИТЕРСЬКОГО МИСТЕЦТВА СЕРЕД ЮНІОРІВ «BEST COOK FESN JUNIOR - 2016», де приймав участь наш призер Мороз Євген. За своє вміння та професіоналізм Євген отримав 3 місце та бронзову медаль.

Методична комісія продовжує працювати над ЄНМП та над удосконаленням навчально – виховного процесу.

Вверх